Care este noua lege pe care o pregăteşte Raed Arafat! Românii vor avea interzis total să facă asta

Publicat: 06/04/2020 | 07:48

Raed Arafat pregătește o nouă lege, iar românii vor avea interzis să iasă în public dacă nu au “nasul și gura acoperite”. Șeful SMURD îi îndeamnă pe oameni să porte mască indiferent dacă aceasta este cumpărată sau făcută în casă.

VEZI AICI: ANUNŢUL ŞOCANT FĂCUT DE UN MEDIC DE LA MATEI BALŞ! NU SCĂPĂM DE CORONAVIRUS NICI IARNA VIITOARE: “VA FI MULT MAI GREU”

Iași, Maramureș, Galați și Vaslui sunt județele care îi obligă, deja, pe localnici să poarte măști atunci când ies în public. Este foarte probabil ca în aceste condiții măsura să devină obligatorie pe tot teritoriul României în scopul limitării răspândirii coronavirusului.

Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, idea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generală, această fiind recomandată numai persoanelor cu simptome.

Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții.

CE CATEGORII DE ROMÂNI au voie să plece din țară, în această perioadă. Legea este clară

Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate.

Este cunoscut faptul că nu prea găsim măști simple în piață și faptul că în cazul în care găsim prețurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine că să le poarte când iese din casă.

Va dura până ne vom obișnui cu această practică dar din ce văd și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi și cât de haios sau ciudat am arată.

Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a orice material care poate împiedică că particolele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se lupta cu acest virus și în sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja și a proteja pe alții”, a postat Raed Arafat.

NU RATA: ANUNŢUL ÎNGROZITOR FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, NELU TĂTARU. CARE SUNT CELE DOUĂ NOI FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: „NE GÂNDIM LA…”

„Nu este nevoie de mască medicinală, puteți improviza!”

Șeful SMURD susține că, în cazul în care nu mai găsim măști medicinale la farmacie, ne putem confecționa una acasă, dar de care trebuie să avem mare grijă și să o spălăm de fiecare dată când revenim în confortul propriului domiciliu.

Aduceți-va aminte, nu este nevoie de masca medicală că să va protejați și să protejați pe alții… puteți improviza!

Totodată dacă faceți acest lucru și va confecționați o masca acasă, nu uitați să o spălați zilnic când va întoarceți acasă, și să o călcați.

Nu uitați că numai împreună putem învinge acest virus!”, a mai scris Raed Arafat în mediul on-line.