Care este motivul real pentru care Marcel Vela nu a anunţat Ordonanţa Militară nr. 9! Noile măsuri se vor aplica de joi

Publicat: 14/04/2020 | 20:04

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a susținut marți declarații de presă, la sediul MAI, în care a prezentat regulile pe care credincioșii le vor urma de Paște.

Vela susține că a ajuns la un acord cu Patriarhia Română cu privire la modul în care se va desfășura Slujba de Înviere.

„Pentru a nu exista riscul răspândirii coronavirusului, Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe pentru a împărţi Sfintele Paşte şi Lumina Sfânta. Am semnat împreună cu Preafericitul Daniel un acord de sprijin

Având în vedere numărul mare de ortodocși MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajuta BOR la împărțirea Sfintelor Paști”

Pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri numită Paști va fi distribuită credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 7:00-17:00”, a spus Vela.

Noile reguli ar intra în vigoare de joi

În contextul pandemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență, pentru o perioadă de 30 de zile, conform legii, iar acum ne aflăm în situația în care va emis un nou decret, de prelungire a acestei stări de urgență.

Numai că mulți oameni politici consideră că prelungirea nu ar face decât rău, pe termen scurt și mediu, iar discuțiile în contradictoriu sunt la ordinea zilei.

Totuși, Constituția României nu prevede foarte clar ce se întâmplă dacă decretul nu este adoptat în unanimitate de către cele două Camere ale Parlamentului.

Pe data de 16 martie, atunci când a intrat în vigoare primul decret privind starea de urgență în România, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a susținut că – dacă decretul este respins de Parlament -, „atunci se întoarce la preşedinte şi dă un decret de anulare”.