Care este judeţul din România încă “verde” pe harta coronavirusului şi în care localnicii veniţi din Italia se joacă de-a v-aţi ascunselea cu autorităţile

Publicat: 18/03/2020 | 18:31

Județul Dâmbovița este printre puținele județe din România în care nu a fost raportat niciun caz de coronavirus. Tot aici, însă, autoritățile iau zilnic la rând comunele pentru a-i căuta pe cei care fentează legea și își pun în pericol familia și semenii.

Citeşte şi: BOR a anunțat că în contextul epidemie de coronavirus slujbele de Paște se vor ține afară și cu mai puțin de 100 de oameni

Judeţul Dâmboviţa nu are niciun caz de contaminare cu virusul mortal din China

Jocul „de-a v-ați ascunselea” cu autoritățile devime din ce în ce mai periculos. Concret, în ultimele 10 zile din zona galbenă sau zona roșie au ajuns în Dâmbovița, dar nu apar în evidența DSP, un număr de 90 de persoane care acum sunt căutate de inspectorii sanitari și poliție. Pentru aceștia există adrese și date de contact, înregistrate la intrarea în țară, dar nu sunt de găsit. Situația acum devine dramatică: alte 40 de persoane au intrat din zone de risc, nu au raportat și autoritățile nu au nici date de identificare. În această situație ar fi mai multe localități din județ, dar autoritățile nu le dau numele, pe motiv că încă se fac verificări.

Nu rata: Cercetătorii din China au aflat ce grupe de sânge sunt predispuse la infectarea cu coronavirus

Datele din formularele de la frontieră sunt transmise la DSP-urile de domiciliu ale persoanelor și de aici începe goana după aceste persoane.
În județ s-au identificat până acum  54 de locuri pentru carantinarea acestor persoane, dintre care 38 sunt ocupate. Deși mulți nu declară sau nu respectă izolarea, până acum au fost aplicate doar 7 sancțiuni.

Află şi: Cercetătorii germani au anunţat că pandemia de coronavirus va dura 2 ani! Ce au spus despre numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Astăzi, 18 martie, se aflau în izolare la domiciliu 310 persoane, 38 de persoane erau în carantina, iar de la declanșarea epidemiei, în Dâmbovița au fost efectuate 50 de teste.

Citeşte şi: Concursul Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus! Este o premieră în istoria prestigioasei competiţii

Noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus în România

În urmă cu puţin timp, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7, în București, 3, în Brașov, 2, în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 2 ani și 57 de ani.

Astfel, astăzi, până la ora 18:00, pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.