Care este culoarea anului 2020? Cele mai inedite 3 utilizări ale albastrului clasic, în casă

Publicat: 14/06/2020 | 12:31

Specialiştii reputatului Institut de Culori Pantone au stabilit: culoarea anului 2020 este albastru clasic. Inspirat din natură, puritatea cerului şi a oceanelor, această nuanţă este una dintre cele mai iubite.

După ce în 2019 culoarea anului a fost corai, iar în 2018, ultramarin, iată că specialiştii Pantone au decis ca anul acesta să meargă pe o nuanţă simplistă, dar foarte elegantă.

Ce semnifică albastrul clasic, culoarea anului 2020

Albastrul clasic semnifică prospeţime, libertate şi se poate asorta destul de uşor cu orice tip de ţinută. Cei care iubesc albastrul sunt persoane care, de obicei, sunt considerate perfecţioniste. De altfel, o altă simbolistică a albastrului clasic este căutarea perfecţiunii.

„Sunt multe nuanţe de albastru în sistemul Pantone, dar această nuanţă ne-a dat un sentiment de încredere şi de stabilitate. Albastrul, din punct de vedere emoţional şi psihologic, a reprezentat mereu calmul şi siguranţa. Putem spune că e o culoare care dă un sentiment de încredere. Cu cât vorbeşti mai mult despre această culoare, cu atât realizezi impactul ei asupra psihicului nostru”, a declarat directorul executiv al Pantone, Leatrice EIsenman.

Unde poate fi folosit albastrul clasic

Albastrul clasic este cu siguranţă o nuanţă foarte prezentă şi apreciată în domeniul vestimentar. Anul acesta, au apărut foarte multe articole de îmbrăcăminte de această culoare, iar vânzările au fost destul de bune. Însă, mulţi se întreabă cum poate fi utilizat albastrul clasic în casă, pentru a obţine un design cât mai bun şi mai apreciat.

În primul rând, albastrul clasic poate fi folosit în dormitor. Fie că vorbim de un pereţi albaştri, de obiecte de mobilier cu această nuanţă sau poate de aşternuturi de pat, această culoare nu ar trebui să lipsească de aici. Relaxarea pe care o induce o face să fie cea mai bună alegere pentru dormitor.

De asemenea, o baie cu gresie şi faianţă albastru clasic poate fi o alegere foarte inspirată. Dând impresia de libertate şi spaţiu deschis, această nuanţă poate fi ideală mai ales în băile care sunt mai reduse ca dimensiuni.

Totodată, albastrul clasic mai poate fi folosit şi pentru camera copilului. Fiind o nuanţă care inspiră calm şi încredere, poate ajuta la crearea unui spaţiu sigur pentru copilul tău.