Care au fost ultimele cuvinte rostite de Nicolae Ceaușescu înainte să moară! Blestemul aruncat chiar în fața plutonului de execuție

Publicat: 18/04/2020 | 19:11

Nicolae Ceaușescu și soția sa au fost executați în urma revoluției din 1981. Sentința lor a fost dată în ziua de Crăciun și s-a pus în practică imediat după. La Târgoviște s-a format o instanță ad-hoc, ce i-a judecat pe cei doi, fără drept la recurs.

Cuplul prezidențial a fost executat în data de 25 decembrie 1989. Cei doi soți s-au împotrivit până în ultima clipă deciziei, însă soarta lor nu se mai putea schimba. Atunci când a văzut ca nu este nimic ce o mai poate salva Elena Ceaușescu a avut o ultimă dorință, să fie executată împreună cu soțul ei. „Împreună am luptat, să murim împreună!”, a spus aceasta. (CITEȘTE ȘI: CÂȚI BANI AVEA ÎN BUZUNARE NICOLAE CEAUȘESCU ÎN MOMENTUL ÎN CARE A FOST PRINS LA TÂRGOVIȘTE)

În ceea ce îl privește pe Nicole Ceaușescu, el nu a fost la fel de vocal precum soția sa. În drumul spre locul de execuție acesta a spus doar: „Puteam fi împușcați fără mascarada asta!”, după care a început să fredoneze imnul socialist. (VEZI ȘI: CUM ÎȘI SĂRBĂTOREA NICOLAE CEAUȘESCU ZIUA DE NAȘTERE! FOSTUL DICTATOR PRIMEA CADOURI PERSONALIZATE DIN TOATĂ ȚARA)

Ultimele cuvinte, un blestem pentru români

Se pare că, înainte de a se deschide focul Nicolae Ceaușescu a mai avut o ultimă urare pentru poporul pe care l-a condus și care s-a ridicat împotriva lui. Potrivit lui Dorin Cârlan, unul dintre membrii plutonului de execuție, în ultimele secunde de viață  dictatorul a rostit printre dinți un blestem asupra poporului român.

 „Trăiască Republica Socialistă România liberă și independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!”, au fost ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu.

După ce au fost executați cadavrele celor doi au fost transportate cu elicopterul la Stadionul Ghencea, mai apoi duse la morga Spitalului Militar Central, iar în final au fost înhumate, în secret, în Cimitirul Ghencea.