Care a fost ultima dorință a scriitoarei Ileana Vulpescu. Autoarea romanului „Arta conversaţiei” s-a stins din viață la 89 de ani

Publicat: 13/05/2021 | 08:05

Scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea romanului „Arta conversaţiei”, a încetat din viață miercuri, la vârsta de 89 de ani. Puțină lume știe că regretata scriitoare 

Cel care a făcut anunțul trist a fost  Radu F. Alexandru, care a scris pe pagina sa de Facebook faptul că presa nu a remarcat moartea unei mari scriitoare:

„A plecat dintre noi ilustra romancieră (…) care a fost Ileana Vulpescu. Niciun rând, niciun cuvânt în media. Dacă cel care s-a sfârşit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă şi s-ar fi cerut decretarea doliului naţional. România!…”, a scris Radu F. Alexandru.

Deocamdată, motivul morții Ilenei Vulpescu nu este cunoscut, însă, ceea ce se știe este faptul că marea scriitoare avea o ultimă dorință. Își dorea să fie incinerată, iar cenușa să-i fie aruncată în mare.

” Cred că nimănui nu i se poate refuza dreptul de a face ce vrea cu corpul său şi după moarte. În plus, eu, spun drept, am oroare de viermi. Dacă poţi să n-ai de-a face cu ei, de ce să nu-i eviţi? Cenuşa vreau să-mi fie aruncată în mare, de la Neptun, pentru că e o localitate care mi-a fost mie dragă. E atât de simplu.” , declara Ileana Vulpescu în urmă cu câțiva ani.

CITEȘTE ȘI  A FOST TRAS PE DREAPTA, IAR POLIȚIȘTII I-AU GĂSIT ÎN MAȘINĂ O FARFURIE CU DROGURI! A FOST ÎNTOCMIT UN DOSAR PENAL

Drama care i-a marcat familia

Ileana Vulpescu a  fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul şi publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi îşi pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana. Aceasta se stingea din viață la doar 41 de ani din cauza septicemiei.

Ileana Vulpescu a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la „creşterea valorii literaturii române contemporane”.

VEZI ȘI UN BĂRBAT DIN CONSTANȚA A FOST CONDAMNAT LA 11 ANI DE ÎNCHISOARE DUPĂ CE A VIOLAT MAI MULȚI COPII DIN COMUNĂ

Sursă foto: Agerpres