Care a fost produsul dispărut complet de pe rafturile unei farmacii. Nu e vorba nici de măștile medicinale, nici de spirt sau dezinfectant. Mărturia halucinantă a unui român. VIDEO

Publicat: 19/03/2020 | 12:21

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, iar fiecare țară afectată încearcă să ia toate mpsurile necesare pentru ca infecția cu virusul ucigaș să nu se răspândească și mai mult. Însă totul a devenit o adevărată partidă de șah, la nivel medical, iar perspective nu sunt, încă, optimiste.

În România a fost decretată starea de urgență, oamenii lucrează de acasă și încearcă să ducă, atât cât se poate, o viață normală. Distanța socială trebuie menținută, deplasările sunt limitate doar la cele absolut necesare, oamenii au luat magazinele cu asalt pentru a-și face provizii. Încă nu a fost atinsă ”perioada de foc”, spun specialiștii, iar până la descoperirea unui antidot mai este, cum se spune, cale lungă.

Un român aflat în Columbia, spre exemplu, a oferit informații interesante pe canalul său de YouTube dintr-o zonă mai puțin cunoscută a lumii. Dar COVID-19 este, din păcate, prezent. Nici columbienii nu scapă de amenințarea coronavirusului, iar românul spune că – ”fiindcă asigurările nu te ajută cu nimic la spitalele de stat”, spune el – a căutat, pentru a locui, o zonă unde se află un spital privat în apropiere, chiar dacă asta ar implica o cheltuială mai mare. Și, bineînțeles, pentru a se proteja, încearcă să intre în contact cu foarte puțini oameni. Chiar dacă asta înseamnă o socializare redusă. Dar riscurile trebuie minimalizate.

Românul a mers la farmacie și a avut parte de o surpriză teribilă. ”Hai să vedem ce găsim aici”, spune românul în timp ce pătrunde în farmacia respectivă. ”Din câte vedeți, nu prea este lume în partea asta, ceea ce mă bucură, sincer să fiu”, mai spune el. Apoi, spre uimirea sa, i s-a spus că în farmacie nu poate găsi termometre, ca răspuns la întrebarea pe care o pusese. ”Termometre nu mai sunt, a venit cineva și le-a cumpărat pe toate”, a fost replica halucinantă a vânzătoarei respective. Pe de altă parte, românul aflat în Columbia nu a reușit să găsească la farmacie nici… paracetamol.