Carantina zonală din Otopeni nu va afecta accesul călătorilor pe Aeroportul Henri Coandă. „Se permite tranzitarea localităților carantinate”

Publicat: 22/11/2020 | 11:18

De sâmbăta seara, de la ora 22:00, orașul Otopeni și alte cinci localități din județul Ilfov au intrat în carantină. Autoritățile au dat asigurări că atât pe DN1, cât și traficul spre Aeroportul Henri Coandă nu va fi restricționat.

Măsura de carantinare a orașului Otopeni nu încurcă oamenii ce se îndreaptă către Aeroportul Henri Coandă. Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir a precizat că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că cei aflați în tranzit nu vor avea probleme. (CITEȘTE ȘI: 

„Se permite tranzitarea localităților carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricționat în ceea ce privește circulația, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare

Nu vor fi probleme. Cei care merg la aeroport își poate justifica scopul călătoriei cu biletul de călătorie sau cu o declarație pe propria răspundere. La fel și cei care vin de la aeroport”, a precizat Daniel Zamfir, potrivit Agerpres.

Persoanele care vin de la aeroport o să fie controlate

În cazul persoanelor care vin de la aeroport se vor executa controale. Dacă acestea nu au asupra lor biletul de călătorie cu avionul, sau o declarație se vor analiza alți factori care să certifice faptul că se întorc cu adevărat de la aeroport. (VEZI ȘI:

 „Dacă o persoană care vine din aeroport nu prezintă biletul de călătorie și nu are asupra sa nici declarația, se analizează situația. Se va verifica dacă are bagaje asupra sa, cu ce cursă a sosit, sunt soluții. Se poate depista dacă acea persoană chiar a venit din aeroport sau nu”, a mai spus Daniel Zamfir, potivit Libertatea.

Citește și...