Carantină totală în România? Raed Arafat a făcut anunțul! ”N-am fost pregătiți, posibil să…”

Publicat: 22/03/2020 | 22:06

Invitat într-o emisiune TV, secretarul de stat, Raed Arafat, a vorbit despre ce urmează să se întâmple în România. Astăzi, în țară au fost înregistrate primele trei decese și 433 de cazuri de îmbolnăvire cu noul cocornavirus.

Doctorul Raed Arafat a declarat că pandemia de Covid-19 va schimba lumea total. La nivel național, noul coronavirus a venit total pe nepregătite, spune medicul palestinian.

”Impactul economic este un lucru inevitabil pe plan mondial. Din această situație, lumea o sa învețe foarte multe lecții. Si o să învețe că multe lucruri ce țin de  gândire se vor schimba. Lumea se va schimba. N-am fost pregătiți, n-am luat în considerare că astfel de lucruri o să se întâmple. În viitor va trebui să fim mai pregatiți pentru astfel de situații. ”, a declarat Raed Arafat.

Vom ajunge la carantină totală?

Șeful DSU Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate și a transmis că, deși în ordonanță sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate ca și când ar fi obligatorii. De asemenea, doctorul nu exclude carantina totală în România.

”Posibil să ajungem la carantină totală. Aș fi mincinos dacă aș spune că n-o să ajungem acolo. Este posibil să se ia măsuri de distanțare socială, să evităm cât mai mult deplasarea.”, a mai declarat șeful DSU.