Carantină totală de Crăciun și Revelion! Țara în care se iese din casă doar cu SMS

Publicat: 09/12/2020 | 13:25

Măsuri dure luate în Grecia, s-a prelungit lockdown-ul până în luna ianuarie, iar de Revelion și Crăciun se poate ieși din case doare între orele 21:00 și 5:00, printr-un permis de ieșire eliberat prin SMS.

Din cauza numărului mare de noi îmbolnăviri și a presiunii puse pe sistemul medical Guvernul din Grecia a decis să prelungească lockdown-ul național până pe 7 ianuarie. Astfel, grecii vor avea parte de restricții dure de Crăciun și Revelion. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MAE! GRECIA IMPUNE NOI RESTRICȚII LA GRANIȚĂ. TESTE RAPIDE LA UNUL DINTRE PUNCTELE DE FRONTIERĂ)

Dacă vor să își părăsească locuințele cetățenii trebuie să solicite un permis pentru ieșirile din casă, eliberat prin mesaje SMS. De asemenea, deplasarea între regiuni este interzisă, alături de restricția ieșirii din case în intervalul orar 21:00 și 05:00.

Lockdown-ul naţional a fost impus în Grecia în luna noiembrie, al doilea din acest an, după o creştere considerabilă a numărului de infectări. Prelungirea acestuia până în luna ianuarie menține unele restricţii, printre care interdicţia de deplasare pe timp de noapte şi între regiuni.

Restricții dure în Grecia

Odată cu prelungirea carantinei totale au fost prelungite și restricțiile deja existente. Școlile, restaurantele și terenurile de sport, sălile de sport şi instalaţiile de schi vor rămâne închise, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas. (VEZI ȘI: OMS SE OPUNE VACCINĂRII OBLIGATORII ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS)

Însă având în vedere că urmează perioada sărbătorilor de iarnă, autoritățile au anunțat că magazinele de sezon, care vând doar produse specifice Crăciunului, rămân deschise timp de o săptămână. Guvernul va mai anunţa decizii cu privire la funcţionarea bisericilor, a sectorului de retail şi a frizeriilor.