Carantină, în patru comune din Timiș. Când intră măsura în vigoare

Publicat: 10/01/2021 | 09:26

Patru comune din Timiș, mai precis Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, intră în carantină pe fondul numărului ridicat de cazuri covid, depistatate acolo, în ultima perioadă.

Carantina intră în vigoare în data de 10.01.2021, ora 00:00. „În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de urgență a emis astăzi, 09.01.2021, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă din județul Timiș”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Rata coeficientului de infectare până ieri, 9 ianuarie

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

 

Citește și: Primul pacient cu noua tulpină de coronavirus în România. Cum se simte femeia infectată