Captură-record la Iași. Patronul unei firme de transport aducea cocaină din Marea Britanie și o vindea cu 45.000 de euro kilogramul

Publicat: 06/03/2020 | 13:06

Anchetatorii ieșeni au realizat o captură-record, zilele trecute. În urma unei acțiuni de prindere în flagrant a unor traficanți de cocaină, polițiștii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate și Terorismului au ridicat 42.800 de lire sterline, un kilogram de cocaină, precum și trei mașini.

Polițiștii bănuiesc că drogurile urmau să fie vândute cu 45.000 de euro. Flagrantul a avut loc pe 4 martie, imediat după aceea achetatorii efectuând și cinci percheziții.

„Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO – Iași au efectuat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline și trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor”, au precizat reprezentanții DIICOT.

Polițiștii ieșeni au precizat că patru persoane au fost audiate în acest caz, trei dintre ele fiind reținute.

Filmul operațiunii

„În cauză s-a stabilit că inculpatul V.C.N., administrator al unei societăți de transport internațional persoane și colete, care în principal efectuează curse pe ruta România – Scoția, a introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, inculpatul A.B.M., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul V.C.N., a preluat, în cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României.

La data de 04.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO – Iași au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului V.C.N. și a soției sale, inculpata V.N., imediat după ce aceștia au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iași”, au mai arătat reprezentanții DIICOT.

În cursul zilei vineri, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.