Captură record de scoici gigantice în Filipine: 200 de tone! Valoarea lor este de 25 de milioane de dolari și sunt pe cale de dispariție | VIDEO

Publicat: 19/04/2021 | 09:22

Aproape 200 de tone de scoici gigantice au fost recoltate ilegal în Filipine, iar făptașii plănuiau să le vândă pe piața neagră. Ar fi obținut 25 de milioane de dolari dacă ar fi reușit să vândă întreaga cantitate de scoici care sunt pe cale de dispariție. În urma perchezițiilor, polițiștii au reținut patru persoane.

Captură reord în Filipine: 200 de tone de scoici gigantice, specii pe cale de dispariție

Autorităţile filipineze au anunţat că au pus un sechestru record de aproximativ 200 de tone de crustacee gigantice, inclusiv scoici gigantice (Tridacna gigas), specii pe cale de dispariţie. Valoarea lor este de 25 de milioane de dolari pe piaţa neagră, au relatat jurnaliștii de peste hotare.

Acesta cel mai mare sechestru care vizează aceste specii aflate pe cale de dispariție. Scoicile pot atinge o lungime de peste un metru și pot cântări până la 250 kilograme, fiind vitale pentru ecosistemul marin local. Și asta pentru că, pe mare, scoicile uriaș găzduiesc tot felul de alge care reprezintă o sursă de hrană pentru un număr mare de peşti, inclusiv pentru cei capturaţi de oameni.

“Scoaterea acestor scoici gigantice din habitatul lor natural este un fel de crimă intergeneraţională. Va afecta permanent ecosistemul marin şi generaţiile viitoare vor fi private de beneficiile care decurg din acesta. Acest lucru va afecta permanent ecosistemul marin şi generaţiile viitoare vor fi private de resursele sale”, a declarat Jovic Fabello, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Dezvoltare Durabilă din Palawan, potrivit adevarul.ro.

Printre sutele de scoici confiscate în provincia Palawan se numără  numeroase scoici gigantice (Tridacna gigas), de până la 1,30 m lungime şi cântărind până la 250 kg, care sunt o specie protejată, pentru că este în pericol de dispariţie.

Nu rata: Valentina Ferrer și J Balvin așteaptă primul lor copil: “Se va mări familia”. Blonda, pictorial HOT cu burtica de gravidă la vedere | FOTO & VIDEO

Conform datelor din anchetă, patru persoane au fost arestate și riscă până la 12 ani de închisoare. În Filipine se găsesc cele mai multe specii de scoici gigantice din lume, iar colectarea lor este ilegală. Acestea sunt folosite ca materie primă pentru o gamă largă de produse – de la cercei până la candelabre.

În urmă cu o lună, polițiștii au confiscat 80 de tone de scoici în aceeaşi regiune din Filipine. Arhipelagul Palawan este foarte bogat din punct de vedere al biodiversităţii, dar este, de asemenea, un loc unde are loc comerţul ilegal cu pangolini, ţestoase marine şi păsări sălbatice. Legislaţia din domeniul pescuitului din Filipine interzice colectarea crustaceelor ​​gigant, considerate o specie pe cale de dispariţie. Cei care o încalcă riscă până la 12 ani de închisoare şi amenzi de până la 15.000 de lire sterline.

Citește și: Începe vaccinarea anti-covid la medicul de familie. Ce trebuie să știi

Sursa foto: captură video YouTube / Eagle News