Capitala, tot mai aproape de relaxare. Anunțul făcut de prefectul Alin Stoica 

Publicat: 25/04/2021 | 21:17

Rata de infectare, în Capitală, a coborât la 3,68. Autoritățile se așteaptă ca luni acest indice să coboare sub 3,5 la mie. În aceste condiții, prefectul Alin Stoica a anunțat că am putea scăpa de restricții. 

În contextul în care rata de infectare va ajunge sub 3, 5 la mia de locuitori, autoritățile sunt pregătite să elimine din restricții. A

„Dacă indicele de infectare o să scadă sub 3,5, vom organiza imediat o ședință, pentru a constata acest lucru și pentru a schimba regulile. Mai exact, în weekend, vineri, sâmbătă și duminică vor fi permise activitățile cu publicul pentru operatorii economici până la ora 20.00 și circulația în afara locuinței până la ora 22.00.

De asemenea, sălile de sport vor putea să opereze și ele (…) Restaurantele vor rămâne închise la interior, acolo vom putea să avem o relaxare abia după ce incidența va scădea sub 3 la mie și asta doar parțial, iar apoi sub 1,5″, a precizat prefectul la Antena 3.

Prefectul a explicat că nu vor exista controale suplimentare, iar bisericile au apelat la voluntari care să se asigure că măsurile sanitare sunt respectate.

„Suntem pregătiți pentru perioada Sărbătorilor. Am vorbit atât cu clericii, cât și cu magazinele. Lucrurile sunt organizate și evident, și forțele de ordine vor veni să sprijine.

Nu avem în vedere o mai mare prezență a forțelor de ordine (…) Pentru toate bisericile vor exista voluntari care să supravegheze modul în care se desfășoară evenimentele”, a mai explicat Alin Stoica.

CITEȘTE ȘI DESCOPERIRE ULUITOARE FĂCUTĂ DE CERCETĂTORI! UN CORONAVIRUS ANTIC AR FI AFECTAT OMENIREA ÎN URMĂ CU MII DE ANI

Sursă foto pixabay.com