Capitala, pregătită de sărbătorile de iarnă! S-au aprins luminițele de Crăciun din București

Publicat: 08/12/2020 | 08:03

Din cauza pandemiei, anul acesta, luminițele de crăciun din Capitală nu au mai fost aprinse cu fast. Iluminatul festiv a fost inaugurat cu o săptămână mai târziu, față de anii trecuți, iar mulți dintre bucureșteni nu au știu de eveniment.

Anii trecuți festivitatea de aprindere a luminițelor avea loc pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională și era transformată într-un adevărat eveniment însoțit de aprinderea bradului din Piața Constituției, concerte și momente artistice. În acest an, având în vedere contextul actual, iluminatul festiv a fost inaugurat abia în seara zilei de 7 decembrie. Evenimentul nu a fost anunțat până duminică, ziua alegerilor parlamentare.

Potrivit, primarului Capitalei, Nicușor Dan, iluminatul festiv a fost inaugurat abia luni pentru a nu se interpreta ca un gest electoral și a nu influenţa votul. (CITEȘTE ȘI: SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN VREME DE PANDEMIE. ÎN CE ORAȘE DIN ȚARĂ SE VOR ORGANIZA TÂRGURI DE CRĂCIUN)

„Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Luni, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii”, a declarat, duminică, Nicuşor Dan, la ieșirea de la vot.

„Dacă tot s-au pus, o să se aprindă”

În urmă cu o lună, primarul Capitalei a anunțat că centru orașului o să fie împodobit cu luminițe de Crăciun, deși în unele sectoare s-a renunțat la asta, pentru că contractul pentru iluminatul festiv era deja executat în proporție de 90%. (VEZI ȘI: SECTORUL 6 NU VA AVEA LUMINIŢE DE CRĂCIUN! DECIZIA PRIMARULUI CIPRIAN CIUCU: ANUL ACESTA NE DECORĂM CASELE ȘI SUFLETELE)

„Dacă tot s-au pus, o să se aprindă. Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract care este încheiat între o companie municipală, care e în subordinea CGMB, și un operator privat. (…) Deci nu a fost o decizie pe care eu să o am până la acest moment.

Din informațiile pe care le am, contractul, care a fost semnat pe trei ani și va expira o dată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90%. Deci, în linii mari, vom avea aceeași decorare a străzilor de anul trecut”, a declarat Nicușor Dan.