Capitala Bulgariei este închisă de Sărbători. Autoritățile au făcut anunțul

Publicat: 17/04/2020 | 08:40

Bulgaria a interzis joi seară locuitorilor  Sofiei să părăsească oraşul pentru  weekend de Paştile ortodox, după o creştere a numărului cazurilor de coronavirus, una din cele mai puţin lovite din Europa, relatează AFP.

”Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri”, a anunţat ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, într-o conferinţă de presă.

Angajaţii care trebuie să meargă la locul de muncă vor avea permisiunea să iasă, numai între anumite ore şi pe baza unui document justificativ. Restricţia a fost impusă după ce numeroşi locuitori din capitală au decis miercuri şi joi să plece cu maşinile în provincie pentru weekendul de Paştile ortodox. (CITEȘTE ȘI: CUM A REACȚIONAT JADOR DUPĂ CE A VĂZUT DECOLTEUL ADÂNC AL LUI RUBY: “LEȘIN”)

Până în prezent, bulgarii au avut dreptul să se deplaseze, pe baza unor acte doveditoare, la locul de muncă, din motive medicale sau pentru a acorda ajutor unei rude bolnave. Ministrul de interne, Mladen Marinov, a denunţat însă faptul că mulţi bulgari au prezentat acte falsificate de derogare: ”Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor”.