Capacitate 2020: ce subiecte s-au dat la Matematică, la Evaluarea Naţională

Publicat: 17/06/2020 | 08:00

Elevii de clasa a 8-a se pregătesc, în această dimineață, pentru susținerea probei la Matematică, în cadrul examenului de Evaluare Națională. Astfel, peste 170.000 de elevi sunt așteptați în săli, iar la ora 9:00, aceștia vor afla ce subiecte au de rezolvat.

Peste 170.000 de elevi sunt așteptați astăzi, 17 iunie, pentru a susține cea de-a doua probă la Evaluarea Națională, proba la Matematică. În acest an, examenele se desfășoară în condiții speciale, ca urmare a pandemiei de coronavirus de la noi din țară.

NU RATA – EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. S-AU FĂCUT DE RÂS LA CAPACITATE! CELE MAI TARI PERLE LA PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Regulile epidemilogice impun ca la intrarea în centrul de examen cadrele medicale să facă triajul epidemiologic al elevilor, notează libertatea.ro. Elevilor li se măsoară temperatura cu termometrul noncontact, care nu trebuie să depășească 37.3 ̊C.

În cazul în care temperatura unui elev este peste această medie, se repetă procedura la interval de câteva minute, iar în cazul în care se depistează faptul că aceasta este temperatura lui reală, este trimis acasă și îndrumat către medicul de familie, mai notează sursa citată.

Evaluarea Națională, sub reguli stricte din cauza COVID-19

În acest an, elevii susțin examenul de Evaluare Națională sub reguli stricte, din cauza pandemiei de COVID-19. Băncile din sălile de clase sunt poziționate la o distanță de 2 metri una față de cealaltă, elevii sunt obligați să poarte măști, iar probele examenului sunt monitorizate video-audio.

CITEȘTE ȘI – EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT. MONICA ANISIE, MINISTRUL EDUCAȚIEI, A FĂCUT ANUNȚUL: ”DECIZIA E DEJA LUATĂ!” CE SPUNE DE ELEVI CU COVID-19

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.