Când vom putea călători din nou? Anunțul făcut de un specialist în turism

Publicat: 13/04/2020 | 14:17

Când vom putea călători din nou? Anunțul a fost făcut de un specialist irlandez în turism.

Atunci când vom scăpa de pandemia de coronavirus și viața va intra pe un făgaș normal, majoritatea oamenilor își vor dori să călătorească. După luni de izolare la domiciliu, toată lumea își face planuri pentru a vizita cât mai multe locuri.

Însă… acest lucru va fi posibil mult mai târziu decât preconizau unii. Anunțul a fost făcut de un expert irlandez în tursim. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, SEMNAL DE ALARMĂ ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”ROMÂNIA NU A TRECUT HOPUL. LUCRURILE MERG ÎN MAI RĂU”)

„Eu aş spera că vom putea să zburăm din nou în septembrie, dar cred că lucrurile vor reveni la normal abia primăvara viitoare. Coronavirusul nu dispare curând, asta e clar, dar cazurile ar trebui să scadă. Apoi contează şi ce se întâmplă în ţara unde vrei să mergi. Unele ţări sunt mai afectate decât altele. Apetitul pentru călătorii va fi acolo mereu, dar încrederea a fost distrusă. Distrusă de teama de coronavirus, dar şi de întregul sector aviatic şi companii de turism”, a declarat Eoghan Corry, specialist irlandez în turism.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță de Paște

Reprezentanții agențiilor de turism au informat că banii obținuți în urma achiziționării de pachete turistice au fost deja distribuiți către hoteluri și operatori de zbor. Cu toate acestea, există soluții și pentru cei care nu vor vacanțe nici după pandemia de coronavirus. Aceștia ar putea recupera 70% din valoarea tichetelor de vacanță, iar tichetele au valoare 1 an de zile, ceea ce presupune că pot fi folosite chiar și anul viitor, fără niciun fel de problemă. (VEZI ȘI: SCANDAL LA FOCȘANI! NELU TĂTARU, LUAT LA ROST DE O FEMEIE: ”VREȚI SĂ NE OMORÂȚI!”)

„Cei care nu şi-au folosit voucherele de vacanţă de anul trecut pentru că nu au apucat sa plece in vacanta au fost sfatuiti de noi sa le trimita prin curier, catre agentiile de turism, pentru a nu expira”, a spus Corina Martin, Președinte Federația de Promovare Turistică din România pentru ai.ro.