Când se vor putea întoarce elevii la școală. Specialiștii au făcut anunțul

Publicat: 20/12/2020 | 17:49

Toată lumea se întreabă când anume se vor întoarce copiii la școală, fizic vorbind. Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit explicații în acest sens și a punctat faptul că este foarte importantă vaccinarea profesorilor.

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre reîntoarcerea elevilor la școală, dar și despre vaccinarea profesorilor, care este esențială.

Specialistul preconizează că elevii se pot întoarce pe băncile școlii prin lunile martie-aprilie, după ce profesorii vor fi vaccinați.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie, când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus medicul militar, potrivit libertatea.ro.

Scădere semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în România

Coronavirus România, 20 decembrie. 3.350 de cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Până duminică, 20 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 591.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 498.777 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.350 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 501 persoane au fost reconfirmate pozitiv.