Când se vor desfășura alegerile locale în România! Ludovic Orban a anunțat data

Publicat: 20/06/2020 | 16:57

Ludovic Orban a anunțat data la care se vor desfășura alegerile locale în România. Acestea au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. 

Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de lege care prevede ca alegerile locale din România să aibă loc pe 27 septembrie. Informația a fost confirmată de premier, scrie Digi 24. 

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

„După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral. La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită – n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a spus Orban, aflat într-o deplasare la Suceava. 

Proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfăşurare a acestora a fost elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

„Proiectul de lege ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020”, transmite AEP.