Când se va termina epidemia de COVID-19 în Italia? Experții dau datele exacte

Publicat: 01/04/2020 | 14:57

Experții italieni vin cu vești bune pentru peninsulă. Deși se află încă într-un stadiu extrem de grav în ceea ce privește numărul de contaminați și morți, specialiștii anunță că, după calculele lor, în cel mai bun caz, epidemia ar lua sfârșit în Italia aproape de jumătatea lunii mai.

Într-o analiză realizată de Corriere della Sera, se aproximează ca, în funcție de comportamentul italienilor în ceea ce privește această criză a infecțiilor cu COVID-19, ziua zero ar putea apărea treptat în regiunile din Italia, începând cu prima săptămână a lunii mai și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, respectiv perisoada 5-16 mai.

CITEȘTE ȘI: Sindicatul Metrorex solicită Direcţiei de Sănătate Publică testarea tuturor angajaţilor

Nu toate regiunile sunt la fel de grav afectate în Italia

O parte din regiunile Italiei sunt cu mult înaintea altora în ceea ce privește controlul epidemiei și, din acest motiv, acestea pot ieși din criză mult mai devreme, potrivit sursei citate. Astfel, în regiunea Trentino-Alto Adige, epidemia s-ar putea încheia pe 6 aprilie, în Basilicata pe 7 aprilie, în Valle d’Aosta pe 8 aprilie, iar în Puglia pe 9 aprilie.

Însă, în cele mai afectate regiuni, epidemia ar putea să dureze mai mult. Potrivit graficului analiștilor, publicat de Corriere della Serra, în Lombardia criza s-ar putea încheia pe 22 aprilie, în Emilia-Romagna, pe 28 aprilie, iar în Toscana epidemia s-ar putea întinde până la data de 5 mai.

CITEȘTE ȘI:  ALERTĂ. Cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, depistate

Estimările sunt realizate de Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe (Eief), un centru de cercetare universitar susținut de Banca Italiei, dar complet independent în cercetare.