Când scapă România de COVID-19! Studiul pe care Raed Arafat îl contestă: ”Nu spun nimic!”

Publicat: 01/05/2020 | 11:03

Un studiu arată că România ar scăpa de coronavirus pe 18 iunie, după ce pe 19 aprilie s-ar fi atins vârful pandemiei. Secretarul de stat Raed Arafat nu este deloc de accord cu datele prezentate. (CITEȘTE ȘI: Scapă România definitiv de pandemie pe 20 august? Anunțul făcut de Adrian Streinu-Cercel. “Problema este ce date…”)

”Eu nu pot să spun nimic. Nu cred că suntem în această scădere. Părerea epidemilogilor nu e așa. Noi avem acum ba 360 de cazui, ba 290. Nu suntem încă într-o scădere. Trebuie analizate cazurile active, cazurile vindecate. Suntem într-o fază stabilă, dar nu cea în care să spunem că suntem într-un trend descrescător. Sperăm să atingem acest prag peste două săptămâni.

NU RATA: Profesorul Astărăstoaie a oferit momentul zilei! ”Ce, virusul COVID-19 spune: eu sunt conștiincios, nu mă leg de el!” A criticat declarația pentru bătrâni

Trebuie să respectăm regulile. În vară am putea avea cazui puține dacă temepratura are un impact, dar trebuie să respectăm regulile. Trebuie să încercăm să nu mai ajungem la focare cum este cel din Suceava”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat: ”Totul ar putea să scape de sub control!”

Invitat la Sinteza Zilei, la Antena 3, Raed Arafat a declarat că, dacă nu vom respecta măsurile impuse pe timpul stării de urgență, autoritățile vor fi nevoite să anunțe noi restricții.

„Am vorbit cu cineva de la OMS. Modelul din Suedia este despre viitor, despre convițuirea cu coronavirusul. Responsabilitatea se transferă mai mult către omul de rând și populație. Noi spunem următorul lucru:

VEZI AICI: OMS, schimbare radicală de opinie, în contexul pandemiei de COVID-19: „Suedia reprezintă un model de viitor”

Din 15 mai începem să relaxăm măsurile gradual. Noi nu mai răbdăm două săptămâni fără anumite activități, totul din 15 mai ar putea să scape de sub control. Nu zice nimeni să nu se deschidă teatrele, restaurantele, dar trebuie cu anumite măsuri și nu acum.

La acest moment trebuie să respectăm regulile pentru două săptămân, dacă nu vom fi nevoiți să impune și alte măsuri, am putea ajunge mult mai rău, cu bolnavi mulți la ATI. Regulile de contact toate trebuie respectate”, a spus Raed Arafat.