Când s-ar putea redeschide terasele și restaurantele. “Propunem trei pași!” Ce măsuri de siguranță ar urma să fie adoptate în localuri

Publicat: 04/05/2020 | 12:00

Idustria HORECA este printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar cei din domeniu au pus la cale un plan pentru a evita falimentul, ce va fi înaintat, pe 5 mai, către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Totodată, reprezentanții teraselor și restaurantelor vor avea în această săptămână negocieri cu Guvernul pentru redeschiderea unităților.

VEZI AICI: ANUNȚ IMPORTANT. CUM VOR FI RIDICATE RESTRICȚIILE ÎN ROMÂNIA. „ESTE FOARTE IMPORTANT SĂ RELUĂM ACTIVITATEA!”

Cei din industria Horeca solicită redeschiderea treptată a localurilor în intervalul 15 mai – 15 iunie. Pentru protecția clienților, se va păstra o distanță de 1.5 – 2 metri între mese, cel mult opt locuri la fiecare masă și maximum 200 de persoane în același timp, în restaurant.

TURISM. Asociația InfoCons solicită amânarea redeschiderii hotelurilor și restaurantelor, după 15 mai. Motivele invocate

În plus, fiecare casă de marcat va fi dotată cu un ecran de protecție din plexiglas, iar clienții vor purta măști și mănuși de protecție. De asemenea, clienților le va fi verificată temperatura la intrare.

Propunem trei pași pentru redeschiderea restaurantelor, începând mai întâi cu terasele. Ca dată, dorim să fie cea de 15 mai, când Guvernul a promis că ar putea relaxa aceste măsuri. În această perioadă ne propunem o distanțare socială, măsuri de securitate sanitară în locațiile noastre, precum și o reașezare, o rearanjare a locațiilor. Dacă toate lucrurile evoluează bine, după două săptămâni am dori ca pasul următor să se adreseze și interiorului restaurantelor”, a declarat președintele patronalului Horeca, Daniel Mischie, potrivit antena3.ro.

NU RATA: UN RESTAURANT CELEBRU DIN CAPITALĂ SARE ÎN AJUTORUL MEDICILOR ÎN TIMPUL PANDEMIEI: „EROII NOȘTRI VOR AVEA MASA ASIGURATĂ”