Când reîncepe școala în România? Anunțul, făcut de Ministrul Educației

Publicat: 29/03/2020 | 10:45

Monica Anisie, ministrul Educației, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care a dorit să ofere explicații oficiale referitoare la examenele naţionale, când vor putea fi reluate cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei, dizertaţiei, titularizării şi examenelor pentru gradele didactice.

Postarea Monicăi Anisie a avut ca punct de pornire zvonurile și știrile ”false” care circulă în spațiul public, iar recomandarea ministrului este ca toată lumea să se informeze numai din surse oficiale. Astfel, Monica Anisie a făcut anunțul potrivit căruia Ministerul Educației va publica toate informațiile necesare ”în cel mai scurt timp”.

„În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenţi şi mai înţelepţi şi să nu credem orice ştire falsă!!! Dragi elevi şi studenţi, stimaţi colegi, fiţi atenţi că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi informaţi-vă din surse oficiale! Vă rog să aveţi încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vom putea relua cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei/dizertaţiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”, scrie ministrul Monica Anisie.

(VEZI ȘI AICI: ȘCOLILE AR PUTEA FI ÎNCHISE MAI BINE DE O LUNĂ. DECIZIA FINALĂ VA FI LUATĂ DE RAED ARAFAT ȘI CNSSU)

„Cum bine se ştie, toate acestea depind de evoluţia pandemiei cu COVID-19!! Vă propun să ne asigurăm că suntem în siguranţă şi sănătoşi!”, a mai scris ministrul Monica Anisie.