Când pică Echinocţiul de primăvară în 2020 și ce înseamnă, de fapt, această zi

Publicat: 16/03/2020 | 14:05

Echinocţiul de primăvară 2020 pică în data de 20 martie şi începe la ora 5:50 (ora României). Este momentul în care începe primăvara astronomică şi momentul în care noaptea şi ziua sunt egale.

Ce înseamnă echinocţiul de primăvară în astronomie

Ecjinocţiul de primăvară este, totodată, momentul când Terra e cel mai aproape de Soare, iar de la această dată, ziua va fi în creştere continuă, în timp ce noaptea va scădea. Opusul acestui fenomen este Echinocţiul de toamnă, care pică în jurul datei de 22 septembrie şi care marchează începutul toamnei astronomice şi creşterea duratei nopţii.

Din punct de vedere astronomic, echinocţiul de primăvară reprezintă şi momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc şi trece din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală. La câteva zile de la acest fenomen, vom trece şi la ora de vară.

Ce reprezintă echinocţiul de primăvară din punct de vedere astrologic. Cum influenţează zodiile

Din punct de vedere astrologic, Echinocţiul de primăvară este şi el un moment deosebit, care poate marca un deosebit punct de cotitură în viaţa zodiilor. Fiecare zodie este afectată diferit de acest fenomen, după cum urmează.

Pentru Berbec este începutul unui perioade foarte bune pentru că este, totodată, şi momentul în care Soarele intră în zodia sa.

Pentru Tauri, este momentul în care trebuie să se apuce de treabă şi să îşi pună în aplicare planurile, pentru că într-o lună, Soarele va trece în zodia lor.

Gemenii pot avea un moment de renaştere pe toate planurile, în timp ce Racii încep să pună mai mult preţ pe viaţa sentimentală.

Echinocţiul de primăvară sporeşte competitivitatea Leilor, iar pe Fecioare le face să fie mai melancolice, mai nostalgice, cu gândul la vremurile apuse.

Balanţele încep să pună mai mult accent pe viaţa de familie în această perioadă, în vreme ce pentru Scorpioni poate fi debutul unei perioade foarte tumultoase, în care nervii le vor fi puşi la încercare.

Săgetătorii pot deveni un pic mai altruişti în această perioadă, iar Capricornii încep să se apuce serios de treabă, gândindu-se că este momentul perfect să mai facă nişte bani.

Vărsătorii încep să se descurce mai bine în plan sentimental, în timp ce Peştii pot fi bulversaţi de Echinocţiul de primăvară, dat fiind că Soarele părăseşte zodia lor şi îi expune unei perioade de tranziţie.