Când începe, de fapt, anul școlar 2020 – 2021? Ultimele detalii

Publicat: 06/05/2020 | 09:10

Până să înceapă pandemia de COVID-19, anul școlar 2020-2021 era programat să înceapă luni, 14 septembrie, iar cursurile se întindeau pe durata a 34 de săptămâni. Însă, în clipa de față, data începerii viitorului an școlar nu este sigură, din cauza coronavirusului.

VEZI AICI: MĂSURI DRASTICE DE PROTEJARE ÎMPOTRIVA COVID-19, LA ȘCOALĂ. ELEVII, OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ

Recent, autoritățile au anunțat că elevii vor reveni în sălile de cursuri în septembrie, fără să precizeze o dată exactă. Astfel că, pentru moment, nimic nu este sigur. De precizat că sunt probleme imense și cu terminarea anului școlar în curs, suspendat în luna martie, după ce România a intrat în stare de urgență.

Până în 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepţionale se mai poate face o evaluare suplimentară. Repet, grădiniţile, şcolile, universităţile nu se vor redeschide în acest an şcolar universitar. Se vor redeschide în septembrie când începe noul an şcolar”, a spus preşedintele României, Klaus Iohannis.

EDUCAȚIE. Câți copii nu au acces la un calculator. Școală în online, misiune imposibilă pentru România anului 2020!

Anul școlar 2020-2021 ar începe, în mod normal, pe 14 septembrie. Utimele detalii

În mod normal, anul școlar 2020 – 2021 ar urma să înceapă luni, 14 septembrie. Totul depinde de ce se va întâmpla cu pandemia de coronavirus până în toamnă, când unii specialiști anunță un al doilea val de îmbolnăviri. O decizie finală urmează a fi luată, cel mai probabil, la sfârșitul verii, când autoritățile vor avea la dispoziție cifrele exacte cu privire la COVID-19.

NU RATA: CUM VA FI RECUPERATĂ DE ELEVI MATERIA NEPARCURSĂ. MONICA ANISIE: ”CURSURILE PROGRAMATE PENTRU ACEASTĂ PERIOADĂ VOR FI…”

Până atunci, elevii din clasele terminale (clasa a 8-a și a clasa 12-a) au posibilitatea să se întoarcă la cursuri pe 2 și 3 iunie, pentru a pregăti corespunzător Bacalaureatul și Evalurea Națională. Într-o sală de curs, vor avea acces cel mult zece elevi, potrivit anunțului făcut de Klaus Iohannis, președintele României.

Până în 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepţionale se mai poate face o evaluare suplimentară”, a anunțat șeful statului.