Când apare filmul Miami Bici în România și unde îl poți vedea

Publicat: 31/01/2020 | 17:57

Filmul ”Miami Bici”, care poartă semnătura lui Codin Maticiuc și care este inspirat din experiențele acestuia, va fi lansat în curând în cinematografele din România.

Filmul de comedie ”Miami Bici”, pe genericul căruia apare Codin Maticiuc apare în calitate de actor, scenarist și producător, va avea premiera pe 21 februarie.

Miami Bici” este o producție independentă și primul proiect cinematografic ale cărui scenariu și producție poartă semnătura lui Codin Maticiuc, regia aparținându-i lui Jesús del Cerro. Lungmetrajului i s-a alăturat și Alex Coteț, în calitate de co-scenarist. Totodată, Codin joacă și rolul principal în film, alături de Matei Dima (BRomania).

Maimi Bici este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami în toiul iernii, pentru a trăi atât „Visul american” cât și visul românesc de a „îmbogăți rapid”. Odată ajunși acolo, ei se regăsesc în mijlocul planului machiavelc al lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida.

Implicându-se involuntar în afacerile dubioase ale lui Mișu, dar fiind în secret sfătuiți de Gelu, mentorul lor auto-proclamat, de acasă, cei doi se luptă pentru a supraviețui în America. În același timp, se dezvoltă o poveste de dragoste între Ion și Ioana, o fată de moravuri ușoare, dar cu inima curată, care le dă o mână de ajutor.

Citește și: FILMĂRI DE COMĂ CU FABULOSUL CODIN MATICIUC. L-AU LUAT CU ROABA DE LA LOFT!

Scenariul Miami Bici, inspirat din experiențele lui Codin Maticiuc

Codin Maticiuc spune despre comedia Miami Bici că este bazată pe experiența sa și nu este un film pentru critici și elite, ci pentru consumatorii de film, ca și el.

”Miami Bici” este un film de public. Noi ne-am propus o comedie pentru spectatorii, atât numărul lor – să vină lumea în număr cât mai mare – cât și să fie cât mai mulțumiți. Vizăm mai puțin elitele și criticii. Ne interesează consumatorii de film, așa cum sunt și eu, un consumator de film și mai puțin un critic

Scenariul este scris de mine, în timp ce locuiam la Miami. Eu de 15-16 ani, îmi petrec fiecare iarnă acolo, cât de mult timp pot, de la două săptămâni la două luni. Asta e prima iarnă pe care o petrec aici. Ideea este că am scris scenariul acolo, i l-am prezentat lui Jesus, Matei a fost și el de acord, iar Matei ni l-a adus pe Alex Coteț, un scenarist foarte bun, care ni s-a alăturat și a completat scenariul cu dialoguri, cu glume…

Se bazează 100% pe experiența mea de acolo, este un ”lost in translation”, pentru așa mă simt eu când stau acolo. Eu vorbesc o engleză bună, dar nimeni în Miami nu vorbește limba engleză, absolut nimeni. Toată lumea vorbește limba spaniolă. Eu nu știu deloc spaniolă, nu înțeleg efectiv nimic, nu am văzut niciodată o telenovelă și nu mă descurc deloc. Asta e una din poantele din ”Miami Bici”, a declarat Codin Maticiuc pentru ProTv.

Citește și: CODIN MATICIUC A FOST „ARESTAT LA DOMICILIU” DE SĂRBĂTORI: ”N-AM AVUT ALTĂ SOLUȚIE!”