Campioana României se retrage din tenis! Simona Halep a anunțat că e la finalul carierei sale

Publicat: 14/02/2020 | 16:33

Simona Halep, numărul 2 WTA, a făcut un anunț neașteptat în cadrul evenimentului organizat în Senatul României. Marea campioană a recunoscut că se află pe finalul carierei sale, însă vrea să lupte pe cât posibil în ultimii săi ani de activitate sportivă.

„Am 28 de ani, 29 anul ăsta, e normal să fiu pe final de carieră. Am deja 10 ani sau mai mult, nu mă gândesc la retragere, dar sunt pe final” a afirmat Simona Halep.

Alături de marii sportivi ai României, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Cristian Gaţu, Alina Dumitru, Ştefan Birltalan, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, Simona Halep a făcut un apel către senatori să ajute tenisul românesc prin construirea unei săli și prin finanțarea federației.

„Eu n-am mers astăzi să fac politică sau altceva, nu intenționez acest lucru și nici nu am mers pentru mine. Eu sunt pe final de carieră, am posibilitatea să mă antrenez oriunde, dar noile generații au nevoie de o susținere.

În primul rând unde să se antreneze, facilitățile de care noi sportivii avem nevoie și o susținere financiară, pentru că, așa cum am mai spus, sunt un caz fericit, familia mea a reușit să mă susțină financiar.

Dar nu toate familiile care au copilași talentați pot să facă acest lucru, așa că este un apel penru conducerea acestei țări să facă aceste lucruri să se miște” a declarat Simona Halep.

La plecarea spre Dubai, unde va participa la turneul transmis în direct pe Digi Sport, Simona Halep a vorbit din nou despre finalul carierei sale în tenis.