Campanie impresionantă a Fundației Ion Țiriac. 17.000 de persoane aflate în dificultate sunt ajutate cu alimente

Publicat: 15/04/2020 | 21:23

Fundatia Ion Tiriac desfasoara o campanie umanitara impresionanta la nivelul intregii tari. Peste 17 mii de persoane aflate in dificultate (in majoritate batrani care nu au niciun sprijin) sunt ajutate in aceasta perioada cu alimente la fiecare doua saptamani. In total, ajutoarele ajung in 60 de localitati din 28 de judete ale Romaniei, potrivit Gandul.

Intr-un ”comunicat de oameni” – si nu de presa! (veti intelege mai jos alegerea acestei formulari) – Fundatia Tiriac multumeste partenerilor care s-au alaturat in acest efort fantastic, dar arata si faptul ca acolo unde sunt bune intentii, nimic nu este imposibil:

”Comunicat de oameni

Da, titlul nu este o greseala. Acesta nu este un comunicat de presa. L-am numit comunicat de oameni pentru ca este despre oameni si avem increderea ca va fi interpretat si distribuit de catre cei care nu sunt doar jurnalisti, ci in primul rand sunt oameni!

Romania anului 2020 este o Romanie formata din oameni buni? Oameni in adevaratul sens al cuvantului, nu definiti prin simpla caracteristica de a se fi nascut in specia umana? Concluzia o veti trage fiecare dintre voi in parte. Noi am aflat ca exista insa in Romania si persoane care atunci cand este necesar pun generozitatea, spiritul civic in fata profitului si interesului de afaceri. Nu se gasesc facil, dar exista.

Suntem in plina stare de urgenta decretata in Romania in urma cu o luna. Data de 16 martie 2020 a fost prima zi in care romanii au inceput sa resimta modificarile vietii afectate de noul coronavirus. Iar unul din cinci conationali intra in categoria de varsta extrem de vulnerabila in fata COVID-19: mai exact 3,5 milioane de romani au peste 65 de ani. Dintre acestia, jumatate sufera de cel putin o alta boala cronica, in conditiile in care in Romania exista un singur doctor la fiecare 335 de persoane”.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI