Căminul de bătrâni „Sf. Ilie” din Galați a devenit focar de infecție. Zece persoane au murit și peste 100 sunt infectate

Publicat: 17/04/2020 | 16:46

Numărul bătrânilor de la căminul privat de îngrijirea vârstnicilor „Sf. Ilie” din Galați a a trecut de 100. Dintre aceștia 20 sunt membri ai personalului.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a confirmat încă un deces la un rezident din căminul privat „Sf. Ilie“, anunță presa locală. Este vorba despre o femeie care era deja confirmată pozitiv cu COVID-19, era internată și care a decedat la spital.

În acest cămin privat au fost infectate, în total, 103 de persoane. Zece au decedat, 72 sunt bătrâni rezidenţi infectaţi, dar în viaţă, aflaţi în spitale şi alţi 20 sunt membri ai personalului infectat, internaţi în spitale, relatează Monitorul de Galați.

Conform informării de vineri, ora 13:00, a Grupului de Comunicare Strategică, în Galați sunt confirmate 260 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Ce se întâmplă la Sfântul Spiridon

La cel de-al doilea cămin de îngrijirea bătrânilor  „Sf. Spiridon”, aflat în administrarea Primăriei Galați, din cei 138 de bătrâni internați, 128 sunt sănătoși, 8 sunt pozitivi COVID 19 și alte două teste sunt în așteptare. Totodată, din cei 67 de angajați ai căminului, 5 au fost găsiți pozitivi COVID 19 și 62 – negativi.

La ISU Galați, numărul pompierilor testați pozitiv la coronavirus a rămas la patru, însă alți trei lucrători ISU cu simptome au fost testați și puși în izolare la domiciliu, până la aflarea rezultatelor. În total, 34 de lucrători ISU se află în izolare, la domiciliu, cu familiile lor, scrie Gazetagalatiului.ro.