Căminul de bătrâni din Orăștie, infecție masivă cu noul coronavirus: ”Persoanele nu prezentau semne și simptome…”

Publicat: 13/04/2020 | 07:12

Al treilea focar de infecție cu noul coronavirus este înregistrat la Orăștie, într-un cămin de bătrâni. Sunt 26 de persoane infectate din rândul rezidenților din cămin și al angajaților.

Medicul-șef al DSP Hunedoara a transmis că persoanele infectate nu prezentau decât semne și simptome minore ale infecției cu COVID-19, fiind stabilite măsurile necesare pentru o carantinare de 14 zile, conform procedurilor medicale stabilite prin protocol.

„Este vorba despre 21 de persoane dintre rezidenţi şi sunt 5 persoane care prezintă virusul covid dintre angajaţi. Precizez: Persoanele nu prezentau semne şi simptome decât minore, cele care erau internate. S-au stabilit măsuri pentru a se realiza o închidere mult mai strânsă a activităţii din acest cămin, în sensul că personalul a rămas pentru 14 zile în cămin cu asigurarea cazării lor, astfel încât să realizeze schimbri continue”, a declarat medicul-șef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău, potrivit informațiilor furnizate de digi24.ro.

(VEZI ȘI AICI: GOOGLE ȘI APPLE PROPUN O APLICAȚIE PENTRU LOCALIZAREA PERSOANELOR INFECTATE CU CORONAVIRUS. CUM FUNCȚIONEAZĂ)

Cum s-a declanșat alerta medicală

Din primele informații, reiese că alerta medicală a avut ca punct de plecare doi dintre bătrânii internaţi la căminul din Orăştie. Pe data de pe 8 aprilie, aceștia s-au prezentat la spitalul din localitate, prezentând probleme de sănătate. Existau formele unei infecţii respiratorii uşoare, medicii prelevându-le probe şi pentru depistarea virusului COVID-19. După doar o zi, testele s-au extins la toţi rezidenţii căminului de bătrâni.

Căminul de bătrâni din Orăștie este închis vizitatorilor din data de 3 aprilie. După începerea testelor anti-COVID-19 pentru toți rezidenții, s-a luat decizia ca personalul să rămână în cămin, fără să mai fie aduşi de acasă și alţi salariaţi.

Potrivit sursei citate mai sus, persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

(VEZI ȘI AICI: MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN DIN FOCȘANI, INFECTAT CU CORONAVIRUS, A FUGIT DIN SPITAL ȘI S-A IZOLAT ÎNTR-UN HOTEL. NELU TĂTARU: ”ACUM NU E DE GĂSIT!”)