Camerata Regală sărbătorește un deceniu de existență printr-un concert extraordinar la Ateneul Român

Publicat: 13/12/2019 | 11:21

Camerata Regală celebrează 10 ani de existență printr-un concert extraordinar la Ateneul Român, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României, arată un comunicat remis Mediafax.

În cadrul evenimentului, prezentat de Marius Constantinscu, spectatorii vor putea ascultând Simfonia numărul 9 în Re Minor, compusă de Ludwing van Beethowen, în interpretarea instrumentiștilor Cameratei Regale, sub bagheta lui Horia Andreescu. Soliștii concertului sunt Irina Iordăchescu, Aura Twarowska, Mihai Urzicana, Iustinian Zetea și Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuțu.

„Va fi o seară emoționantă pentru noi, cu siguranță, o emoție pe care ne dorim să o transmitem tuturor celor care vor fi prezenți la concert. Sigur că, acum 10 ani, când am anunțat audițiile pentru selecția instrumentiștilor care aveau să ni se alăture în proiect, ne-am dorit și am sperat să ajungem cât mai sus. Traseul pe care l-am parcurs însă până aici a fost unul la care nici nu am fi îndrăznit să visăm. Am cântat pe cele mai mari scene din țară și din Europa, alături de unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului. Am reprezentat România la diferite festivaluri internaționale de mare anvergură și am reușit de fiecare data să îi facem cinste țării noastre. Am fost invitați de mai multe ori să cântăm în Festivalul Internațional George Enescu și am lansat proiecte inedite, precum Mari Soliști, Mari Dirijori, Camerata Regală și Micii Muzicieni, Valori Culturale Românești, Stagiunea Regală de la Ateneul Român. Însă toate aceste lucruri au fost posibile doar datorită celor care au crezut în noi și ne-au susținut de-a lungul timpului”, a declarat Radu Chișu, Director General al Cameratei Regale.

Biletele la concertul aniversar pot fi cumpărate online sau de la casa de bilete a Ateneului Român.

”Camerata Regală” a luat naștere acum 10 ani, din entuziasmul pentru muzică a unui grup de instrumentiști de cel mai înalt nivel, care s-au reunit pentru a forma un ansamblu de excelență. Pasiunea fără limite a acestor tineri muzicieni, care și-au dorit să contribuie la dezvoltarea și promovarea muzicii culte din România, a făcut ca proiectul Camerata Regală să devină în scurt timp de la înființare un nume de referință în domeniu, arată prezentarea oficială a ansamblului muzical.

Orchestra a dobândit în anul 2009 Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, acesta considerând că ,,Talentul şi pasiunea înfocată a membrilor Cameratei Regale pentru muzică, într-o Românie demnă, reprezintă o bună carte de vizită.” Casa Regală și-a arătat susținerea și aprecierea pentru acest proiect și la împlinirea a 5 ani de existență ai Cameratei Regale, oferindu-i Medalia Regele Mihai I pentru loialitate.

Camerata Regală a fost alături de Casa Regală a României la evenimente importante precum Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteței Sale Regale Principele Radu al României, Investirea cu Titlul de Alteță Regală a Principelui Nicolae al României, Ceremonia Decorației Regale „Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta ca și cu ocazia concertului oferit cu ocazia Jubileului de 90 de ani ai Majestății Sale Regele Mihai al României.