Călin Doboș, arestat în timp ce încerca să fugă din România. Esteticianul vedetelor a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar pentru ucidere din culpă

Publicat: 12/12/2020 | 18:36

Medicul estetician Călin Doboș a fost arestat azi-noapte în timp ce încerca să fugă din România. Supranumit “chirurgul vedetelor”, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar penal deschis pentru ucidere din culpă. Verdictul magistraților a fost dat la șapte ani de la moartea unei femei căreia cunoscutul doctor i-a făcut o operație de liposucție, însă, ulterior, aceasta a încetat din viață. Rudele pacientei l-au acuzat pe medicul Călin Doboș de malpraxis.

Călin Doboș, încătușat în timp ce încerca să fugă din România după condamnarea primită

În cursul zilei de ieri, Călin Doboș a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, după ce o pacientă de 37 de ani pe care a operat-o a murit în urma unei intervenții de liposucție. Se pare că renumitul estetician nu a acceptat decizia judecătorilor și a încercat să fugă din țară noaptea trecută; el a fost prins la punctul de trecere a frontierei Nădlac II.

“În data de 12.12.2020, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român D.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 11.12.2020, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, au anunțat azi reprezentanți din cadrul Poliției de Frontieră.

Ulterior, medicul estetician Călin Doboș a fost predat unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, relatează publicația Gândul.

Călin Doboș, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru moartea unei paciente

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistrații de la Curtea de Apel Galați i-au interzis lui Călin Doboș să își exercite profesia timp de patru ani. El fost trimis în judecată după ce o femeie de 37 de ani din Galați a murit la scurt timp după ce a fost operată. Esteticianul i-a făcut o liposucţie într-o clinică privată, fiind specializat în chirurgie maxilo-facială. Ulterior, Călin Doboș a fost acuzat că pacienta a suferit, în timpul intervenției, mai mai multe perforaţii ale intestinului. În primă instanţă, cunoscutul specialist a fost achitat de Judecătoria Galaţi în acest dosar penal pentru ucidere din culpă.

Medicul estetician Călin Doboș le-a ajutat pe multe dintre vedetele din România să păcălească timpul sau să se “tuneze”; printre persoanele publice care s-au lăsat pe mâna lui se numără: Bianca Drăgușanu, Claudia Pavel, Silvia Popescu și Denisa Tănase și Nicoleta Luciu. În urmă cu două luni, soția lui Zsolt Csergo a venit la București și și-a făcut rejuvenare facială în cabinetul doctorului Călin Doboș; intervenția estetică a fost filmată.