Calendar ortodox miercuri, 12 mai 2021. Ce mare sfânt este prăznuit astăzi + cea mai puternică rugăciune pentru copiii bolnavi

Publicat: 12/05/2021 | 08:48

Astăzi, în calendar este prăznuit un sfât important și este un bun prilej pentru a rosti cea mai puternică rugăciune pentru copiii bolnavi.

În fiecare an, la data de 12 mai este prăznuit, în calendarul ortodox, un mare sfânt. Este vorba despre Sfântul Ioan Valahul, unul dintre sfinții importanți pomeniți de creștinii ortodocși.

Acest sfânt mucenic a fost din Ţara Românească și a fost născut din părinţi de bun neam şi binecredincioşi, pe la anul Domnului 1644, adică în vremea stăpânirii binecredinciosului domn Matei Basarab, notează crestinortodox.ro.

Pe vremea când avea numai 15 ani, Sfântul Ioan a fost luat sclav la turci, iar în drumul spre Constantinopol, un păgân a vrut să-l cumpere. Deși avea o vârstă fragedă, Ioan s-a împotrivit atunci și și-a apărat demnitatea, mai târziu găsindu-și sfârșitul în mâinile unui păgân.

Acesta este motivul principal pentru care agarenii, păzitorii robilor, l-au legat în lanțuri și l-au dus mai departe, la Constantinopol. Aici Sfântul Ioan Valahul a refuzat să se căsătorească cu femeia celui pe care-l omorâse, ajungând să fie întemnițat, mai notează sursa citată.

Cea mai puternică rugăciune pentru copiii bolnavi

În această zi este bine să rostești o rugăciune specială pentru copiii bolnavi, pentru a ajuta la vindecarea acestora.

„Te rugăm, Doamne, vindecă durerea acestui copil, robul Tău (numele). Alungă de la el toată boala şi toată neputinţa. Tu, Care eşti doctor al sufletelor şi al trupurilor, arată şi acum puterea milostivirii Tale. Vindecă-l pe el, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, cu rugăciunile pe care le înalţi înaintea Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Vindecaţi-l pe el, Sfinţilor care aţi primit de la Dumnezeu darul tămăduirii şi aţi vindecat mulţime de bolnavi. O, Doamne Iisuse Hristoase, primeşte puţina noastră rugăciune pentru copilul acesta (numele), stinge-i focul ce l-a cuprins, încetează-i boala, ridică-l din patul durerii, întru slava Numelui Tău. Că Tu eşti Cel care vindeci neputinţele, Hristoase Dumnezeule, şi Ţie slavă Îţi înălţăm în vecii vecilor. Amin”.

Sursă foto: Shutterstock