Calendar ortodox marți, 2 martie. Un sfânt important este prăznuit astăzi

Publicat: 02/03/2021 | 08:22

În calendarul ortodox este mare, mare sărbătoare astăzi, în a doua zi de primăvară. Mai exact, pe 2 martie, în fiecare an, este prăznuit un sfânt important, de care orice bun creștin trebuie să știe.

Un mare Sfânt este prăzunuit astăzi, pe 2 martie. Astfel, Nicolae Planas este Sfântul pe care creştinii îl sărbătoresc, în fiecare an, în a doua zi de primăvară.

Sfântul Nicolae Planas a trăit o viaţă în credinţă, el fiind mereu în mijlocul oamenilor pentru a-i ajuta şi pentru a le arăta calea cea dreaptă, către Dumnezeu. Mai mult, Sfântul Nicolae Planas este cunoscut şi drept Sfântul ocrotitor al celor căsătoriţi.

Cea mai puternică rugăciune pentru o căsnicie trainică și fericită

Pentru că Sfântul Planas este cunoscut şi drept Sfântul ocrotitor al celor căsătoriţi, în această zi de 2 martie este bine să rostești rugăciunea pentru căsnicie fericită și trainică.

„Săltaţi acum popoare bătând din palme cu tărie şi primiţi pe Sfântul cel vestit între Sfinţi, pe Nicolae Naxiotul, pe primitorul cel călduros al tuturor celor ce i se roagă şi pârga cea dumnezeiască a tuturor preoţilor; pe cel care în vremurile din urmă a bineplăcut lui Dumnezeu.

Nu vom tăcea, Născătoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile tale noi, nevrednicii. Că de nu ai fi stătut tu înainte rugându-te, cine ne-ar fi izbăvit pe noi dintru atâtea nevoi? Sau cine ne-ar fi păzit pe noi până acum slobozi? Nu ne vom depărta de la tine, Stăpână, că tu izbăveşti pe robii tăi pururea din toate nevoile. Miluieşte-mă, Dumnezeule. Amin”.