Calendar ortodox joi, 6 mai 2021.Ce sfinți prăznuim astăzi

Publicat: 06/05/2021 | 08:00

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul și Dreptul Iov, care este socotit de toată creștinătatea ca fiind pildă de răbdare în încercările îngăduite de Dumnezeu.

Pe când avea 70 de ani, într-o singură zi, a pierdut tot ce avea: i-au murit copiii și a rămas fără avere. Cu toate astea, Iov nu s-a plâns niciodată și nu s-a supărat pe Dumnezeu. El a spus că a ieșit gol din pântecele mamei sale și tot gol se va întoarce în pământ.

Pentru că a îndurat atâtea și nu și-a pierdut credința, Dumnezeu l-a fericit cu alți 10 copii (tot atâția câți îi muriseră), o avere și mai mare, precum și multă sănătate. Sfantul și dreptul Iov a trăit încă 170 de ani după această mare încercare. În toți anii vieții lui pe pământ, dreptul Iov a adus neîncetat slava lui Dumnezeu.

Troparul Sfântului şi Dreptului Iov

Bogăţia virtuţilor lui Iov văzând-o vrăjmaşul drepţilor, a uneltit a o fura, şi rupând turnul trupului, vistieria duhului nu o a furat; căci a aflat întrarmat sufletul celui fără prihană, iar pe mine şi golindu-mă m-a robit. Deci mai înainte de sfârşit întâmpinându-mă, izbăveşte-mă de cel viclean, Mântuitorule, şi mă mântuieşte.

Sursă foto: crestinortodox.ro/