Calendar ortodox, 14 mai 2021. Ce mare sfânt este prăznuit astăzi + cea mai puternică rugăciune pentru reușita la examenul auto

Publicat: 14/05/2021 | 08:27

În fiecare an, pe data de 14 mai, este mare sărbătoare la români. La această dată este prăznuit un sfânt important și este bine să rostim cea mai puternică rugăciune pentru reușita la examenul auto.

Astăzi, pe 14 mai, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Isidor. Acesta s-a născut în Alexandria şi a fost conducător în armata împăratului Deciu (249-251). Ostaşul Iuliu este cel care îi vesteşte comandantului armatei că Isidor este creştin. Lui Isidor i s-a cerut să renunţe la credinţa creştină şi să jertfească idolilor.

Sfântul Isidor a refuzat, motiv pentru care, după aceea, i s-a tăiat limba. Chiar și fără limbă, sfântul a continuat să îl mărturisească pe Hristos. Isidor a fost condamnat la moarte în anul 251. A primit cununa muceniciei prin tăierea capul.

Cea mai puternică rugăciune pentru a reuși la examenul auto

„Preasfântă Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, Ești Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o. Ești dătătoarea darurilor duhovniceşti. Ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi. Și pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului robului tău. Care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa Preacinstitei Tale icoane. Și cu umilinţă te rog. Dăruieşte bună sporire minţii mele. Luminează-mă cu lumina cunoştinţelor. Întăreşte-mi memoria. Dă-mi priceperea cuvenită. Și pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun. Ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin!”

Sursă foto: Pixabay