”Butic la înălțime” O bătrână de 73 de ani din București și-a transformat casa în magazin alimentar, ilegal, pe perioada pandemiei! Imagini incredibile

Publicat: 22/04/2020 | 19:32

O femeie de 73 de ani a uimit autoritățile din sectorul 4 al Capitalei. Aceasta și-a transformat locuința într-un veritabil magazin alimentar, făcând ”trafic de pufuleți”. În propria casă, bătrâna vindea ilegal produse alimentare și băuturi vecinilor și oamenilor din proximitatea blocului. Femeia a fost aspru pedepsită de oamenii legii.

”O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul „la înățime”. La etajul 9 al unui bloc din Capitală, doamna transformase un apartament în magazin cu de toate. Dar fără vreo autorizație de funcționare.

In spaţiul respectiv „șefa de la 9” – așa cum e cunoscută printre vecini – îşi amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: țigările, în baie: pufuleții, în camera mare: conservele și detergenții. Lucra și după un program: între 07 și 21:00. Afișat, mare, pe uşa de fier. De ceva timp își modernizase afacerea – „trăgea la xerox”.

CITEȘTE ȘI: NICOTINA DISTRUGE CORONAVIRUSUL . Ipoteză șocantă a cercetătorilor francezi după

Clientela îi era stabilă, mai ales de când cu debutul pandemiei; vecinii au reclamat că buticul era la un pas să se transforme în bar. „Cei care vin aici consumă băuturi alcoolice, fumează, iar resturile de țigări, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (…) ne-au dat foc la covorașele de la ușă”, se susține în reclamația primită de către D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor.

Potrivit acestora, persoana reclamata este una dificilă – „nu se poate discuta cu ea, este și recalcitrantă: țipă și blesteamă”. În plus, spun oamenii, produsele de panificație care sunt comercializate în magazin sunt aduse de către persoane neîngrijite, în sacoșe murdare și depozitate în „cutii infecte”.

Acest caz a fost constatat după ce mai mulţi locatari ai unui bloc din sectorul 4 al Capitalei s-au plâns că la etajul 9 al imobilului funcționează, ilegal, un magazin. Pe lângă gălăgia și mizeria produse de clienți, oamenii au reclamat și lipsa avizelor necesare funcționării buticului. În urma sesizării, un echipaj mixt format din polițiști locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București şi ai Poliției Locale sector 4 s-a deplasat la adresa indicată și a luat legătura cu reprezentantul legal al societății comerciale.

CITEȘTE ȘI: ANPC, despre riscul de infectare cu Covid-19 prin alimente: „S-a dovedit științific

În urma verificărilor, polițiști au constatat că din documentația prezentată de către administrator lipseau actele de înregistrare sanitară, avizul de funcționare emis de către autoritatea locală precum și acordul asociației de proprietari cu privire la funcționarea magazinului alimentar.

Pentru deficiențele constatate, „șefa de la 9” a fost sancționată contravențional.”, se arată în comunicatul Poliției Locale.

O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul „la înățime”. La etajul 9 al unui bloc din…

Publicată de Politia Locala Bucuresti – www.plmb.ro pe Miercuri, 22 aprilie 2020