Bullying-ul în școlile din Craiova a ajuns la cote alarmante! Imagini șocante cu două eleve, care se bat în plină stradă

Publicat: 28/01/2020 | 16:06

Bullying-ul în școlile din Craiova a ajuns la cote alarmante! Mai multe imagini în care două eleve se lovesc au devenit virale pe internet. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală.

Este vorba despre patru filmuleţe în care se observă şcene de violenţă verbală şi fizică între eleve de gimnaziu. Din primele date, una dintre agresoare ar fi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti „, din Craiova, care bate şi umileşte o fată din Colegiul Naţional ” Carol I”, din Craiova. Scena se petrece în spatele blocurilor de pe strada A. I. Cuza. Cu respectivele fete sunt două filmuleţe.

poliţiştii de la Secţia 1 Craiova le-au identificat pe cele două agresoare şi au aplicat sancţiuni.

„Având în vedere imaginile apărute pe o reţea de socializare, în care mai mulţi tineri sunt implicaţi în altercaţii, poliţiştii craioveni s-au sesizat din oficiu şi fac verificari în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a dispunerii măsurilor legale care se impun. Astfel, până în prezent, poliţiştii Secţiei 1 Craiova au identificat 2 minore de 13 ani, care, pe fondul unor discuţii în contradictoriu au avut o altercaţie fizică, în afara vreunei unităţi de învăţământ. Părinţii minorelor nu au dorit să depună plângeri penale în cauză, însă poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională tatălui fetei care ar fi exercitat actele de violență. De asemenea, persoanele implicate au fost avertizate cu privire la măsurile ce pot fi dispuse în situația în care vor mai fi implicate în astfel de altercaţii”, spun poliţiştii din cadrul IPJ Dolj.