Bulgaria a prelungit starea de urgență. Reguli noi cu trebuie respectate

Publicat: 15/06/2020 | 10:39

Bulgaria a extins situaţia de urgenţă decretată în urma pandemiei de coronavirus şi a stabilit noi reguli pentru perioada 15-30 iunie. Cu această ocazie, ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis patru noi ordine de care cetățenii trebuie să țină cont.

(CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, ROMÂNI! GREȘEALA CARE ÎȚI POATE FI FATALĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎȚI PUI MASCA INVERS)

Unul dintre ordine scurtează perioada de izolare obligatorie la domiciliu pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 după externarea lor din spital de la 28 de zile la 14 zile.

REACȚIE. Traian Băsescu: „Se fac de râs toți. Ăștia de la guvernare au înmuiat măsurile până la desființare de dragul voturilor, iar PSD face mult rău cu propaganda”

În plus, persoanele care sosesc în Bulgaria din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia şi Olanda vor fi plasate în carantină timp de 14 zile acasă sau în alt loc de cazare.

Bulgaria a extins starea de urgență. Se recomandă purtarea măștilor în spațiile publice

De asemenea, în spațiile publice este obligatorie masca. În următoarele două săptămâni, barurile, cafenele și restaurantele vor fi închise. La nunți, botezuri, înmormântări sau alte evenimente au voie să participe doar 10 persoane.

În acelaşi ordin al ministrului, evenimente sportive în aer liber şi interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporţie de 50% a capacităţii tribunelor şi scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol pe fiecare parte a unui spectator sau pentru a menţine spectatorii la 1,5 m de unul de unul. Aceeaşi cerinţă de ocupare a locurilor de 50% este valabilă pentru congrese, conferinţe, seminarii şi expoziţii, spectacole teatrale, concerte şi alte evenimente live, cursuri de dans, de creaţie şi muzică şi săli de studiu gestionate de persoane juridice şi fizice.

(VEZI ȘI AICI: CE RISCĂ PRINȚUL JOACHIM DUPĂ CE S-A INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS LA O PETRECERE CU 27 DE OAMENI ÎN SPANIA: “REGRET PROFUND ACȚIUNILE MELE”)