București, al doilea oraș în carantină totală?! Anunțul lui Raed Arafat: “Virusul evoluează!”

Publicat: 01/04/2020 | 07:41

Raed Arafat nu exclude posibilitatea ca și Capitala să ajungă în carantină totală, în cazul în care va fi absolut necesar. Până în prezent, Suceava este singurul oraș din România care a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19.

VEZI AICI: ALERTĂ MEDICALĂ. NOUL CORONAVIRUS A FOST DEPISTAT ȘI AICI. NIMENI NU S-AR FI AȘTEPTAT LA ASTA

Nu se compară Bucureştiul cu Suceava. Dacă numărul de cazuri de la Suceava şi la modul în care ele au evoluat a condus la decizia că trebuie să aplicăm măsura carantinării, la Bucureşti, din fericire pot să o spun, suntem departe de această măsură la acest moment. Bineînţeles că nimeni nu poate da garanţie 100% despre nimic în acest caz. Virusul evoluează. Din fericire, în România chiar dacă a evoluat în unele zone mai grav, încă evoluează mai lent decât în alte ţări. Dar bineînţeles că acest lucru poate să se schimbe, poate să însemne că trebuie să schimbăm şi noi aplicarea regulilor pe care trebuie să le implementăm„, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

CORONAVIRUS | Situația de la Spitalul Universitar București: 17 cadre medicale și 10 pacienți, infectați cu noul COVID-19. Teste „incerte” și rezultate „în așteptare”

Suceava, primul oraș în carantină totală

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, este primul oraș care a intrat în carantină totală. Potrivit Ordonanței Militare 6, pe perioada stării de urgență se instituie măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă opt comune limitrofe. Este vorba despre Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

CITEȘTE ȘI: CRIZA MONDIALĂ GENERATĂ DE CORONAVIRUS SE VA ÎNCHEIA PE 12 IULIE 2021. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI

Decizia a venit după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, care fuseseră au fost în Spitalul Judetean de Urgență Suceava în mai multe secții (nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie) au murit din cauza coronavirusului.