Bucureștenii, la un pas de relaxarea restricțiilor. Rata de infectare a scăzut la 2,62, în prima zi de Paște

Publicat: 02/05/2021 | 12:08

Potrivit ultimelor date de la DSP, rata de infectare din București a ajuns, astăzi, 2,62 la mie, în scădere fața de ieri. Astfel, restaurantele și sălile de spectacol din București ar urma să se redeschidă de mâine.

La ora 11 a început o ședință a Comitetul Municipal pentru Situații de urgență, pentru a fi decise noile măsuri. Oficial, Capitala a ieșit, vinerim din scenariul roșu.

Atunci, rata de infectare scădea la 2,98 de cazuri la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, chiar sub pragul de 3 la mie. Ieri a fost înegistrată o nouă scădere, la 2, 86 la mie.

Ce ar urma să se întâmple de luni

Așa cum prevede legea, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

„Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai spus prefectul Capitalei.

Știre în curs de actualizare