Bucureștenii au primit din nou mesaj RO-Alert. Este COD PORTOCALIU de vreme rea

Publicat: 12/06/2021 | 16:31

Bucureștenii au primit  din nou mesaj Ro-Alert din partea autorităților române, după ce ieri a plouat torential, iar străzile Capitalei au fost inundate. La fel ca ieri, cetățenii sunt rugați să rămână sub adăpost.

Iată mesajul primit de oameni prin sistemul Ro-Alert:

„AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 12.06.2021, între orele 16:05-17:00. Evitați deplasările și luai măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.”

Inundații grave în București

ANM a emis ieri o avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale pentru Municipiul București.

Străzi și bulevarde, mai ales din sudul și estul Capitalei, au fost fost inundate, circulația fiind îngreunată.

De asemenea, a fost transmis și un mesaj RO Alert pentru atenționarea locuitorilor din București.

Aversele au depăşit 30 de litri pe mp.  Canalizările s-au înfundat, şi unele străzi și bulevarde din Capitală au fost inundate. Au fost afectate în special sudul şi estul capitalei. Circulaţia a fost îngreunată şi mai multe maşini au rămas blocate în apă.

În unele zone a căzut şi grindina. Străzi și bulevarde, mai ales din sudul și estul Capitalei, au fost fost inundate, circulația fiind îngreunată.

VEZI ȘI: Alertă METEO! Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara