Britanicii se pregătesc pentru ce e mai rău! Au extins morga din Londra, după ce a crescut dramatic numărul morţilor de coronavirus

Publicat: 19/03/2020 | 09:03

Autoritățile din Marea Britanie anticipează un scenariu sumbru în criza coronavirusului, iar măsurile luate în ultimele zile confirmă pregătirile pentru un număr mare de decese. 

Din nefericire, morga din Londra nu mai face față numărului mare de persoane decedate, motiv pentru care s-a luat decizia de a fi extinsă. A fost construită o extensie ”provizorie” a morgii, în astfel de condiții, fiind ridicat un „cort” uriaș lângă Morga Centrală din Westminster.

”Este prea devreme să încurajăm imunitatea”

Potrivit informațiilor furnizate de Daily Mail, morga din Londra poate păstra doar 102 cadavre, în momentul actual, însă capacitatea va fi dublată după ridicarea acestui cort.

„Nu ştim sigur care este rata mortalităţii şi este prea devreme să încurajăm imunitatea de grup într-un mod sigur şi responsabil, în absenţa unui vaccin şi a unui tratament”, a declarat Kavita Patel, cercetător în politici de sănătate, potrivit sursei citate mai sus.

Deși măsura este una care a stârnit numeroase controverse în spațiul public, premierul Boris Johnson a decis să nu închidă barurile, pornind de la premisa că britanicii vor dezvolta o imunitate colectivă. Acest concept implică infectarea unui număr tot mai mare de britanici, care vor dezvolta – ulterior – imunitate în fața COVID-19.