BREAKING NEWS. Fostul preot Pomohaci și-a primit pedeapsa! A fost condamnat la…

Publicat: 11/03/2020 | 23:41

Evaziune fiscală este acuzația adusă de procurori, în urmă cu mai bine de un an, lui Cristian Pohomaci, iar stufosul dosar întocmit a ajuns pe masa magistraților. Un an cu suspendare a primit ”preotul-cântăreț”, care, pentru a scăpa, totuși, de pedeapsă a fost dispus să recunoască tot! Doar că nu s-a mai prezentat la termenele de judecată și, timp de un an, a fentat justiția. Până la începutul acestei săptămâni, când i-a fost dată sentința! CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile, în exclusivitate.

Precum un fotbalist cu talent cât carul, Cristian Pomohaci a ”jonglat” nu mai puțin de 11 imobile, care-i aparțin și pe care le-a închiriat timp de cinci ani, doar că a ”uitat” să mai plătească și impozitul la stat. Suma prejudiciată de fostul preot a ajuns la aproximativ 150.000 de euro, iar dacă și-a imaginat că va păcăli fiscul, s-a înșelat amarnic. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL PREOT CRISTIAN POMOHACI ÎȘI PRIMEȘTE ÎN SFÂRȘIT SENTINȚA! JUDECĂTORII AU STABILIT SĂ…)

Nici nu ar fi trebuit să facă fața mirată și nevinovată atunci când a fost prins cu mâța-n sac, dar el s-a încăpățânat și, astfel, a ajuns acolo unde niciun muritor nu-și dorește: în sala de judecată! A încercat și acolo ceva, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Adică, atunci când s-a dat sentința, a început să recunoască toate ”gafele” făcute cu bună știință. Și, când a crezut că va păși ”nepătat” prin libertate, a invocat mai multe motive pentru a nu se prezenta la termene.

A aflat adevărul crunt la începutul acestei săptămâni. Atunci, instanța a menținut condamnarea de un an a lui Pomohaci, e drept, nu a fost o ”definitivă”, dar sunt șanse mici ca fostul preot să mai câștige vreodată la apel. Mai mult, Cristian Pomohaci a fost ”tăiat” de la niște drepturi cetățenești plus că va avea o perioadă grea, de restricții, când va trebui să dea și cu subsemnatul.

Ce a decis instanța pe 11 martie în cazul lui Pomohaci

Tip soluție: Condamnare cu acord de recunoaștere:  ”Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu inculpatul.

Condamnă pe inculpatul P. C. D. (DP) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal 11 acte materiale.

Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercițiul drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat pentru o perioadă de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implica exercițiul autorității de stat de la data rămânerii definitive a sentinței și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei.

Stabilește un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.” (VEZI AICI: CONVERSAŢIILE HALUCINANTE ÎNTRE ”IONUŢ” ŞI PĂRINTELE POMOHACI! ”SUNT ACTIV!” ”SĂ FACI O CLISMĂ”)

Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de închisoare, dar i s-au interzis și unele drepturi civile

Ce obligații va avea Pomohaci

În perioada termenului de supraveghere, fostul preot va trebuie să respecte următoarele măsuri:

– să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta

– să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa

– să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

– să comunice schimbarea locului de muncă

– să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență

– să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței.

De asemenea, Cristian Pomohaci va trebui să presteze o muncă neremunerată, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrișoara sau al celei din Năsăud. (NU RATA: AM PUS MÂNA PE DECLARAȚIILE DE LA DOSAR! FOSTUL PREOT POMOHACI ȘI-A SCHIMBAT MĂRTURIILE LA JUDECĂTORIE: ”AM ÎNCERCAT SĂ…”)

Pomohaci este și bun de plată! Va trebui să achite 5800 de lei, din care suma de 5.000 de lei provine din faza urmăririi penale cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)