BREAKING! Klaus Iohannis a făcut anunţul aşteptat de toată lumea! România se pregăteşte de relaxare. Avem data exactă

Publicat: 21/04/2020 | 14:18

Președintele Klaus Iohannis susține, la această oră, o declarație de presă, iar subiectul ”măsuri de relaxare” în criza coronavirusului este, firește, abordat.

Klaus Iohannis a transmis că toate măsurile vor fi luate în funcție de evoluția crizei medicale, iar după data de 15 mai se poate discuta despre un eventual plan.

”Au existat câteva chestiuni… Condamn cu fermitate acele manifestări violente. Aufost oameni care nu au înțeles de ce trebuie să respecte măsurile restrictive. Poliția și jandarmeria au intervenit la timp, nu putem tolera astfel de acțiuni. Pandemia creează probleme pentru noi toți. Unde nu se respectă legea, trebuie intervenit ferm.Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare atunci când vor fi îndeplinite condițiile. Starea de urgență este în vigoare. După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul deceselor scade, dacă respectăm măsurile, este clar că putem intra într-o fază de relaxare”, a transmis Klaus Iohannis.

Relaxarea măsurilor de restricție va fi făcută gradual

”Această relaxare va fi făcută în pași, nu va fi una dintr-o dată. Virusul, spun specialiștii, nu va dispărea. Vom continua să trăim cu anumite restricții. Totul va fi hotărât în baza concluziilor medicale și vor fi discutate cu specialiștii. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoștința publicului”, a mai spus președintele României.

(CITEȘTE ȘI: UN NOU SIMPTOM AL INFECȚIEI CU CORONAVIRUS. CUM SE MANIFESTĂ ȘI CE SPUN SPECIALIȘTII)