BREAKING! A murit cel mai longeviv bărbat al planetei. Dumitru Comănescu avea 111 ani

Publicat: 27/06/2020 | 13:01

Dumitru Comănescu, românul care a reușit să intre în cartea recordurilor ca fiind unul dintre cei mai longevivi bărbați din lume, a murit în această dimineață la vârsta de 111 ani și 231 de zile.

Alexandra Dobre, consilier în administrația Capitalei a dat vestea morții renumitului bărbat pe contul de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Nou-născut mort, într-o localitate din Mureș. Tânăra mamă are o explicație șocantă

„In aceasta dimineata Dumitru Comanescu, cel mai longeviv bărbat al planetei, a încetat din viata la 111 ani si 231 zile. 
Onorată că l-am cunoscut, voi păstra în suflet amintirea clipelor petrecute impreuna, iar gândurile bune pe care mi le-a transmis la ultima întâlnire, imi vor rămâne în memorie veșnic.
Dumitru Comanescu a fost OMUL POVESTE care a scris istorie.
Iubitor de matematica dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost in spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial.
A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viata cumpătată, inconjurat de dragostea familiei.

A supravietuit si ne-a incurajat pe toti in perioada pandemiei, insa de acum le va canta romantele atat de dragi si va recita poezii, ingerilor.

Drum lin printre stele! Dumnezeu sa il odihneasca in pace! 

Condoleante familiei!”, a scris Alexandra Dobre pe contul personal de Facebook.

Cine a fost Dumitru Comănescu

Inginerul agronom Dumitru Comănescu a fost recunoscut de Guiness Book of Records ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat de pe Pământ. A murit la 111 ani și șapte luni. El s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, o comună din Prahova, aflată la 7 kilometri de Câmpina şi 100 km distanţă de Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Rapperul Huey a fost împușcat în plină stradă, iar medicii nu au reușit să îl salveze. Primele imagini de la locul asasinatului

Cei mai mulți dintre localnici, în special cei în vârstă, l-au cunoscut bine pe „nea Mitică”.

„Este cu o minte lucidă. Mă întreba dacă mai sunt poteci, dacă mai merge lumea”, a povestit femeia.

Localnicii au menționat și cum a reușit bărbatul să ducă o viață atât de lungă.

„Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mine. Așa zicea (…) Eu cred că imunitate tot de aici a luat (…) Este în putere și cu mintea zdravănă”, a mai afirmat localnica din Provița de Jos.

Clasamentul a fost publicatanul acesta de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul al doilea se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

CITEȘTE ȘI: Cinci zile de când fetița de 4 ani din Sibiu a dispărut în râul Cibin. Autoritățile au extins căutările