Brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti, bănuit de crimă, a fost reţinut

Publicat: 11/12/2020 | 21:51

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat, vineri seară, că brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş”, bănuit că a omorât o pacientă, a fost reținut pentru 24 de ore.

Procurorii au stabilit că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată, i-a scos sonda de intubare.

GÂNDUL.RO, a prezentat, în EXCLUSIVITATE, informații șocante din acest caz (TOATE DETALIILE AICI), iar surse medicale au declarat că această tragedie a survenit din cauza unei confuzii, brancardierul neverificând monitorul pentru a vedea dacă pacienta este în viață.

”La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Filmul morții pacientei

Bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată, i-a scos sonda de intubare

„Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, au mai precizat procurorii.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.