Boris Johnson, avertisment sumbru pentru britanici: ”Lucrurile se vor înrăutăți”

Publicat: 29/03/2020 | 12:01

Downing Street a făcut publică o scrisoare semnată de premierul Boris Johnson, scrisoare în care acesta îi anunță pe britanici că va urma o perioadă foarte grea din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul britanic a fost, la rîndul său, confirmat pozitiv la COVID-19, dar a declarat că, momentan, starea sa de sănătate este destul de bună. Johnson le cere britanicilor să rămână în case, cu atât mai mult cu cât numărul infecțiilor cu noul coronavirus a crescut în Marea Britanie. Regulile trebuie respectate, sscrie premierul britanic, iar dacă se va reuși asta atunci multe vieți vor putea fi salvate. Este o ”urgență” națională, mai scrie Johnson în scrisoare.

„Este important pentru mine să vă spun adevărul – ştim că lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îndrepta, a scris Johnson în scrisoarea care urmează să fie trimisă către 30 de milioane de cămine. „Ne pregătim aşa cum trebuie şi, cu cât respectăm cu toţii regulile, cu atât mai puţine vieţi vor fi pierdute şi cu atât mai repede viaţa va reveni la normal. În aceste clipe de urgenţă naţională, vă cer, vă rog, rămâneţi acasă, protejaţi NHS (n.red. – Serviciul Naţional de Sănătate) şi salvaţi vieţi. Aceste reguli trebuie respectate. Deci, dacă oamenii încalcă regulile, poliţia va da amenzi şi va dispersa mulţimile, a scris Boris Johnson, informează digi24.ro.

(VEZI ȘI AICI: MĂRTURIA TERIFIANTĂ A UNUI AFACERIST A CĂRUI SOȚIE A FOST UCISĂ DE VIRUS. “AU NENOROCIT-O PENTRU CĂ…”)