Boris Johnson a anunțat un nou lockdown în Anglia şi închiderea tuturor şcolilor din cauza numărului mare de infecții cu noul coronavirus | VIDEO

Publicat: 04/01/2021 | 22:47

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat în această seară revenirea la lockdown⁣ (n.r.: carantină generală) în Anglia, fiind cea mai bună soluția pentru combaterea răspândirea noii tulpini a coronavirusului. Politicianul a sfătuit populația să “rămână acasă” și a precizat că toate școlile se vor închide de mâine, 5 ianuarie.

Marea Britanie intră în cel de-al treilea lockdown național

Potrivit declarațiilor făcute de Boris Johnson, restricțiile, care vor intra în vigoare miercuri, vor dura cel puțin șase săptămâni, iar școlile vor fi închise până la jumătatea lunii februarie.

“Această nouă închidere, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea şcolilor şi trebuie să dureze dacă permit condiţiile, până la jumătatea lunii februarie. În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât în ​​orice moment de la începutul pandemie”, a mărturisit premierul britanic în cadrul apelului realizat într-o adresă televizată.

Oamenii îşi vor părăsi locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice, motive medicale, în caz de abuzuri domestice şi deplasare la locul de muncă dacă nu pot lucra de la domiciliu. De asemenea, toate magazinele neesențiale și serviciile de îngrijire personală vor fi închise, iar restaurantele pot vinde mâncare doar în regim “take away”.

Nu rata: Medicul care a descoperit Ebola, anunț cutremurător despre noi virusuri mortale care ar putea lovi omenirea: “O amenințare pentru umanitate”

Regatul Unit a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, nou record de infectări zilnice, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Cercetătorii britanici au descoperit că alcoolul reduce eficacitatea vaccinului împotriva COVID-19

A fost impus un lockdown și în Scoția

De asemenea, Scoţia va intra într-o nouă carantină generală de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei provocată de virusul SARS-CoV-2 care a escaladat, a anunţat prim-ministrul Nicola Sturgeon, conform stirileprotv.ro. Şefa guvernului scoţian a declarat în parlamentul de la Edinburgh că, de la miezul nopţii, oamenii vor avea obligaţia de a rămâne acasă, cu excepţia deplasărilor în scopuri esenţiale, în mod similar cu lockdown-ul impus la începutul pandemiei, în martie 2020.

“Situaţia (…) este extrem de serioasă”, a spus Nicola Sturgeon, arătând că noua variantă de coronavirus, cu 70% mai transmisibilă, este responsabilă de aproape jumătate de cazurile noi de infectare în Scoţia.

Sursa foto: Facebook / Boris Johnson